Lansarea numerelor 40 și 41 ale revistei „Viața Noastră”

         Vă mărturisim că am așteptat cu nerăbdare să împărtășim cu dumneavoastră materialele ce alcătuiesc numerele 40-41 ale revistei ,,Viața noastră’’, rezultatul fiind un exemplar cu dublă greutate. Luna decembrie, atât de încărcată în semnificații pentru poporul român, debutând cu Ziua Națională a României și terminându-se cu Nașterea Domnului și Anul  Nou, ne-a inspirat fără doar și poate să umplem paginile revistei noastre cu o varietate de emoții ce ne-au încercat datorită evenimentelor și sărbătorilor ultimei luni din an.

             Anul 2019 a conturat cifra rotundă a unei aniversări ce trebuie să rămână întipărită în memoria românilor, anume trecerea a 150 de ani de la nașterea Generalului Gheorghe Naumescu, comandantul Regimentului 2 Roșiori, ce s-a aflat în fruntea Șarjei de la Prunaru. Profitând de acest context, intenția noastră a fost de a readuce în prim plan eroii neamului, modelele de patriotism și curaj ce au făcut posibilă Marea Unire. Demersul lung a cerut de multe ori sacrificii pe care mulți dintre români le-au realizat fără ezitare, de la soldații proveniți din rândurile țăranilor de la sate, până la cei de la cârma țării, precum Regina Maria.

            Așa se întâmplă o potrivire a lucrurilor, că luna decembrie împletește istoria, respectiv trecutul țării cu unul din elementele de bază pe care a fost clădit statul român, anume credința. Formând un arc peste timp, am adunat materiale cu și despre tradițiile și obiceiurile românești din preajma sărbătorilor Crăciunului pentru a prelungi nostalgia și bucuria zilelor festive.

             Tot în paginile revistei veți descoperi că au trecut 100 de ani de la trecerea în neființă a scriitorului Alexandru Vlahuță și veți redescoperi viața și realizările juristului Constantin Hamagiu. De asemenea sperăm că vă vor surprinde poveștile de viață, alături de nelipsitele informații din domeniul medical, turism și sport.

                  Aducem mulțumiri din toată inima colaboratorilor, fără de care revista nu ar avea continuitate și nu ar mai bucura numeroșii membri și poate, sperăm noi, că și nememebri ai Casei ce au răsfoit această publicație. Suntem totodată recunoscători tuturor cititorilor ce își mențin viu interesul pentru materialele publicate și care, tindem să credem, se regăsesc în evenimentele ce constituie ,,Viața noastră’’.


Sus