12 mai
2023

CARTA ALBĂ a drepturilor persoanelor vârstnice din România.

...
Citeste mai mult
12 mai
2023

Congresul Național al Federației Naționale “OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din România - Ordinea de zi

...
Citeste mai mult
12 mai
2023

RAPORT privind activitatea Comitetului Director al Federației Naționale “OMENIA” a C.A.R.P.-urilor din România pentru anii 2019 - 2022

...
Citeste mai mult
01 mai
2023

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad vă invită la un remember - Eveniment inedit cu legendarii Valeriu Sepi și Nicu Covaci – formația de rock Phoenix Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad vă invită la un eveniment inedit și grandios, respectiv expoziția de pictură intitulată „Fie să renască!” semnată de doi legendari ai trupei Phoenix: VALERIU SEPI (singurul „căprar” din muzica rock) și NICU COVACI (fondatorul și liderul formației).

Trupa Phoenix a fost fondată în anul 1962 la Timișoara și este cea mai longevivă formație rock din lume alături de trupa londoneză The Rolling Stones. În cei 61 ani de existență, formația Phoenix a concertat atât în țară cât și în străinătate, câștigându-și statutul de FORMAȚIE LEGENDARĂ ROCK. În decursul timpului au înregistrat numeroase albume și au umplut stadioane ...

Citeste mai mult
29 apr
2023

    Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad vă invită la vernisajul expoziţiei temporare cu instrumente optice folosite în astronomie dedicat Zilei Internaţionale a Astronomiei.

Sâmbătă pe 29 aprilie 2023, Muzeul „Vasile Pârvan" din Bârlad, vă invită să participaţi la Ziua Internaţională a Astronomiei (Astronomy Day).

Ziua Astronomiei se aniversează în fiecare an, într-o zi de sâmbătă din luna aprilie sau mai, când Luna este în preajma fazei de Primul Pătrar.

Mișcarea a început în California (SUA) în anul 1973, când astronomul amator Douge Berger (președintele clubului local Astronomical Association of Northern California), a decis că decât să invite oamenii să participe la o seară de observații astronomice într-un loc îndepărtat de oraș, mai bine ar fi ca clubul de astronomie s ...

Citeste mai mult
21 apr
2023

         Spectacol pe scena Cercului Militar din Bârlad. Un grup de elevi ai Liceelor „Ioan Popescu” și „Gheorghe Roșca Codreanu”, precum și membri ai parohiei „Sf. Spiridon” II din Bârlad au fost protagoniștii piesei religioase „Viața Mariei Egipteanca”. Piesa a fost pregătită în Parohia „Sf. Spiridon” sub coordonarea Cătălinei Rusu și a lui Alexa Savu, actori la Teatrul „Victor Ion Popa” din Bârlad.

           Piesa participă în cadrul Concursului Național Catehetic „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”, desfășurat sub egida Patriarhiei, în perioada ianuarie – mai 2023.

          „Concursul Național Cateh ...

Citeste mai mult
20 apr
2023

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad vă invită să fiți alături de domnul profesor Ghiță Cristian, membru al Casei din 2014 și colaborator al revistei „Viața Noastră”, joi, 20 aprilie 2023, ora 11.00, în Sala Mică a Cinematografului „Victoria”, unde își va lansa cartea „Evoluție și credință ortodoxă - Creștinismul pe Valea Horincei. Mărturii de viață religioasă”. În cadrul acestui eveniment va avea loc și lansarea cărții „Vis de vâslaș”, autor Alecu Dumitrașcu Tăune. Vă așteptăm cu drag! Vezi mai puţin

...
Citeste mai mult
05 apr
2023

SPECTACOLUL

Primăvara, o veșnică sărbătoare în lumina învierii lui Hristos

Prezintă Doina Săcăreanu

            1) Doamna Mariana Carnariu - pricesne:

Citeste mai mult

05 apr
2023

Lansarea nr. 58 al revistei Viața Noastră

...
Citeste mai mult
29 mar
2023

Piesa este o comedie bulevardieră ce abordează tema, atât de cunoscută, a păcălitorului păcălit, într-o montare în care umorul este, de fapt, protagonistul, iar moravurile sunt tratate cu ironie.
Întâmplări efervescente (în care soţiile, soţii, amanţii şi amantele se întâlnesc într-un joc al oglinzilor) vor face ca fiecare personaj să se reflecte din mai multe unghiuri, sub lumini diferite.
Vom întâlni răsturnări de situaţie burleşti, un pic de şantaj, o groază de minciuni, situaţii neaşteptate, un ritm accelerat şi mult haos… O înlănţuire surprinzătoare de întâmplări reaşază lucrurile după logica sclipitoare a comediilor bulevardiere şi ne dezvăluie, într-un final, cine e... Fazanul. La final, se restabilește echilibrul (sau dezechilibrul?) iniţial.

Distribuția:
Pontagnac - GEORGE SOBOLEVSCHI
...

Citeste mai mult

Sus