Lansarea nr. 44 al revistei „Viața Noastră”

        Miercuri, 30 septembrie 2020, în incinta Asociației Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad, s-a lansat numărul 44 al revistei „Viața Noastră”, număr prin care „Casa” noastră își arată recunoștința și prețuirea față de persoanele de vârsta a 3-a.

            Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice este marcată în fiecare an la 1 octombrie, pentru promovarea drepturilor acestora, dar şi a unei imagini pozitive a îmbătrânirii.

          Anul 2020 marchează cea de-a 30-a aniversare a Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice, în contextul pandemiei COVID-19 ce provoacă temeri şi suferinţe persoanelor în vârstă din întreaga lume. Dincolo de impactul său imediat asupra sănătăţii, pandemia pune persoanele în vârstă într-un risc mai mare de sărăcie, discriminare şi izolare. Aşadar, în acest an, Ziua internaţională a persoanelor vârstnice va evidenţia contribuţia forţei de muncă din domeniul sănătăţii în general la sănătatea persoanelor în vârstă în special, cu o recunoaştere specială a profesiei de asistent medical, potrivit www.un.org. De asemenea, va promova "Deceniul îmbătrânirii în condiţii bune de sănătate (2020-2030)", o oportunitate de a reuni guverne, societatea civilă, agenţiile internaţionale, profesioniştii, mediul academic, mass-media şi sectorul privat, în vederea organizării de acţiuni pentru a îmbunătăţi viaţa persoanelor în vârstă, a familiilor acestora şi a comunităţilor în care trăiesc.


Sus