06 nov
2019

Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad vă invită miercuri, 6 noiembrie 2019, la conferința-dezbatere „Să vorbim despre pensii”. Evenimentul se va desfășura în sala „Alexandru Ioan Cuza” din incinta Casei. Invitații acestui eveniment sunt:

- deputat Marius Budăi Constantin - Ministrul Muncii și Justiției Sociale;

- deputat Adrian Solomon - Președintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială; 

- economist Robu Vasilica - Director Casa Națională de Pensii;

- Georgică Bădărău - Secretar General al Federației Naționale „Omenia”.

Vă așteptăm cu drag!

...
Citeste mai mult
01 nov
2019

 Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad vă invită vineri, 1 noiembrie 2019, ora 18.30,la Teatrul V.I.Popa din Bârlad, să vizionați piesa de teatru „Autorul”, de Radu Herjeu. Vor interpreta actorii: Simon Salcă J.R, Geta Cacevski, Alexandru Savu, Cecilia Todică, Bogdan Manolache, Oana Florea. Biletele sunt gratuite pentru membrii noștri și se găsesc la sediul Casei, la Ghișeul nr. 10. Vă așteptăm cu drag!!!

...
Citeste mai mult
30 oct
2019

Anul 2019 este declarat „Anul omagial al satului româ­nesc (al preoţilor, în­vă­ţă­torilor şi primarilor gospodari).

Cu această ocazie, Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad va organiza conferința - dezbatere „Eternul sat românesc”. Evenimentul se va desfășura în sala „Alexandru Ioan Cuza” din incinta Casei, miercuri, 30 octombrie 2019. În cadrul acestui eveniment va avea loc și lansarea numărului 39 a revistei „Viața Noastră”. Moderator va fi domnul profesor Gruia NOVAC. Vă așteptăm cu drag!

...
Citeste mai mult
20 oct
2019

Duminică, 20 octombrie 2019, la biserica cu hramurile „Sf. Nicolaie” și „Sf. Cuvios Visarion Sarai” din localitatea Puiești, județul Vaslui,  Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad și-a sărbătorit cuplurile membre care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Președintele Casei, Mihai Nicolaie împreună cu Responsabilul Sucursalei Puiești, Eugen Radu au fost nașii celor 6 cupluri aniversate. Slujba religioasă a fost oficiată de părintele paroh Alexandru Vasile și de dascălul Gheorghe Cucu. La final, din partea Asociației s-au acordat diplome aniversare, medalii și câte un ajutor nerambursabil în valoare de 50 de ron. Cuplurile sărbătorite anul acesta:

-  Carp Aurel și Adela:

- Neagu Ioan și Viorica;

- Opria Gheorghe și Georgeta;

- Ocraim Vasile și Aurica;

- Coștoi Ion și Maria;

- Hriscu Neculai și Valerica ...

Citeste mai mult
17 oct
2019

Joi, 17 octombrie 2019, Bârladul a fost gazda unui eveniment cultural deosebit ce l-a avut în prim plan pe domnul Teodor Baconschi, antropolog religios, diplomat, teolog și politician român. Acesta a lansat cartea ,,Averea bunei educații’’, lucrare în care dumnealui expune puncte pertinente de vedere despre ceea ce înseamnă educația potrivită a copiilor. Putem deduce astfel că opera este menită să vină în special în ajutorul părinților. Deoarece viziunea autorului este în perfect acord cu educația creștin ortodoxă, evenimentul s-a desfășurat cu binecuvântarea Preasfințitului Ignatie, Episcopul Hușilor, astfel activitatea transformându-se într-o consfătuire despre societate și educație. Asociația Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor ,,Elena Cuza’’ Bârlad, a fost reprezentată de domnul președinte Mihai Nicolaie. Acesta, profitând de bucuria revederii Episcopului și de prezența domnului Baconschi, a pus în dis ...

Citeste mai mult
01 oct
2019
28 iul
2019

Spectacol: „Credința și eroismul militarilor români în făurirea României Mari”

...
Citeste mai mult
24 iun
2019
15 iun
2019
15 iun
2019
lansarea numărului 28 al Plachetei REBUS - ”Eminescu - Poetul stelelor” ...
Citeste mai mult
31 mai
2019

Lansare de carte: Lecturi Empatice Basarabene

...
Citeste mai mult
27 mar
2019
15 mar
2019
Dezbatere: Rapsozi ai limbii românești! ...
Citeste mai mult
09 mar
2019
06 mar
2019
Spectacol dedicat Zilei Femeii: Zâmbete în Martie ...
Citeste mai mult
02 mar
2019
02 mar
2019
23 ian
2019
Piesă de teatru: O seară de pomină ...
Citeste mai mult
22 ian
2019
Simpozion: România Modernă. 160 ...
Citeste mai mult
14 ian
2019
„Eminescu-Mărturia mândră a sensibilității române” ...
Citeste mai mult

Sus