Evenimente 2013

    Vă așteptăm alături de noi pe 27 mai, de la orele 17:00 pe platoul de la intrarea în Grădina Publică din Bârlad, cănd se va derula o nouă manifestare de protest împotriva exploatării GAZELOR DE ȘIST prin metoda hidraulică.

    Să protestăm împotriva celor care vor să ne contamineze apa, pământul și aerul și pun întreg Bârladul în pericol seismic!

    Să protestăm cu credință, cu rugăciune, în mod civilizat, dar ferm, împotriva celor care pun în pericol siguranța noastră națională și a urmașilor noștri.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Rezultatele competiției "Tinere vlăstare" la șah, cros și tenis de masă

 

 

 

    Vă așteptăm alături de noi pe 27 mai, de la orele 17:00 pe platoul de la intrarea în Grădina Publică din Bârlad, când se va derula o nouă manifestare de protest împotriva exploatării GAZELOR DE ȘIST prin metoda hidraulică.

 

    Să protestăm împotriva celor care vor să ne contamineze apa, pământul și aerul și pun întreg Bârladul în pericol seismic!

 

    Să protestăm cu credință, cu rugăciune, în mod civilizat, dar ferm, împotriva celor care pun în pericol siguranța noastră națională și a urmașilor noștri.

 

 

 

 

 

Să fim uniți, este totuși viața noastră și a copiilor noștri în joc!

 

Să nu ne lăsăm otrăviți!

 

Să ne apărăm dreptul la viața!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Elena Cuza” din Bârlad vă invită sâmbătă, 27 aprilie 2013, ora 11.00, la ceremonia de lansare a cărții scriitoarei Dorina Stoica, “De Florii în Țara lui Iisus. Evenimentul va fi prezentat de profesorul Serghei Coloșenco și scriitorul Andrei-Nicolae Mihai.

    De asemenea, cu ocazia acestui eveniment, Casa are plăcerea de a vă invita și la lansarea celui de-al 11-lea număr al revistei C.A.R.P. Bârlad “Viața noastră, primul număr pe acest an, dedicat Zilei Mamei, Floriilor și Sfintelor Paști.

    Evenimentul va fi finalizat cu o surpriză… “enigmatică”!

 

 

 

 

 

 

 

 

    Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Elena Cuza” din Bârlad invită membrii săi la spectacolul teatrului V.I.Popa “Două femei deștepte și nebune, nebune de legat”, pe data de 17 Mai, ora 18.00.
    Spectacolul este GRATUIT și invitațiile se află la Ghișeul nr.2 al Asociatiei noastre.

Distributia spectacolului este urmatoarea:

Lily Popa Alexiu si Catalin Rusu

Regia: Marcel Anghel

Scenografia: Sandu Maftei

 

 

 

 

"PIANUL CĂLĂTOR" - turneu extraordinar al

pianistului HORIA MIHAIL

 

Recital susținut la Pavilionul Marcel Guguianu,

sâmbătă 20 aprililie, ora 19.00

 

 

 

 

CAR a Pensionarilor "Elena Cuza" Bârlad

oferă 5031 ajutoare nerambursabile membrilor săi cu ocazia Sfintelor Sărbători Pascale

 

    Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor vă aduce la cunoștintă hotărârea Consiliului Director de a veni în ajutorul membrilor săi prin acordarea unei serii de ajutoare nerambursabile, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paște, în funcție de bugetul disponibil.

    Astfel, vor primi ajutoare bănești nerambursabile 2969 de membri CARP din municipiul Bârlad și 2062 de membri din mediul rural, conform sucursalelor din care fac parte.

 

    Condițiile de acordare sunt următoarele:

 

    Primesc ajutor membrii care nu au beneficiat niciodată de nici un ajutor;

    Ca să poată primi acest ajutor, membrii trebuie să aibă cotizația/contribuția achitate la zi;

    Ajutorul nerambursabil va fi de maxim 5% din valoarea fondului cotizant dar nu mai mult de 30 de lei.

 

  •     Menționăm că cei celor care nu se vor prezenta din diverse motive la sediul nostru spre a-și ridica ajutorul, acesta li se va adăuga automat în fondul cotizant.

    Cei care nu au primit ajutor de această dată vor urma a primi cu ocazia următoarelor sărbători și evenimente organizate de casă (de exemplu cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice – 1 octombrie sau a Zilei Aniversare a Casei – 8 octombrie, etc.)

    Cei interesați pot accesa listele de mai jos:

 

 

 

 

 

Listele cu ajutoarele nerambursabile acordate cu

 

ocazia Sărbătorilor Pascale

 

 

Bârlad

 

 

 

Sucursale

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NUNTA de AUR

 

    Cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice (1 Octombrie) și a Zilei Asociației noastre (8 Octombrie) vor fi sărbătorite acele cupluri, membre ale C.A.R.P. "Elena Cuza" Bârlad, care în acest an împlinesc 50 de ani de la căsătorie.

    Rugăm aceste cupluri să se prezinte în perioada 19 Martie - 30 Septembrie la sediul nostru din Bârlad sau la sediul sucursalelor din teritoriu pentru a fi luate în evidență pe baza următoarelor înscrisuri și documente: carnetul de membru al fiecărui soț, certificatul de căsătorie și B.I. sau C.I. al fiecărui soț.
    Precizăm că se vor face verificări la Oficiul Stării Civile al localității de domiciliu. ...detalii

 

 

 

 

    Rezultatele Cupei "Mărțișorului" la șah, cros

 

Mesajul conducerii C.A.R.P. „Elena Cuza” Bârlad

cu ocazia zilei de 8 martie, către salariatele sale

 

    Președintele asociației noastre – domnul Nicolae Mihai și Consiliul Director vă urează cu ocazia venirii primăverii și a zilei de 8 martie, tradiționalul „La mulți ani, Dumnezeu să vă binecuvinteze și multă sănătate.

    Ne bucurăm că dintre membrii noștri, o parte însemnată este reprezentată de partea feminină, lucru care ne înfrumusețează viața. Femeia reprezintă sensibilitate și gingășie, dar și realism, de aceea considerăm un atu faptul că asociația noastră este susținută preponderent de membri femei.

    Ne arătăm recunoștința și stima față de acestea, mai ales că o femeie, pe lângă statutul ei social, este și mamă și soție. Ea naște prunci, îi crește, are grijă de soț - îl spală, îl hrănește, îl suține sentimental și moral - iar în secolul acesta vitezoman, atipic și aproape nenatural, femeia a fost nevoită să și muncescă alături de bărbat, munci care de multe ori presupun pericolul de a deforma însăși feminitatea în sine.

    Tocmai de aceea, eu personal și noi, toți bărbații din CARP “Elena Cuza” din Bârlad, ne aplecăm cu profundă recunoștință și apreciere către cele care ne fac ziua mai frumoasă - dar și mai ușoară - către cele care prin eforturile, jertfele și dedicarea lor au ajutat Casa noastră să devină una de vârf, membrele noastre!

    Vă mulțumim că prin existența dumneavostră viețile noastre sunt mai liniștite, mai sensibile, mai bune. De aceea, noi vă urăm ca binecuvântarea Domnului să vă înmiresmeze și mai mult inimile, astfel încât ele să devină adevărate izvoare de blândețe și mângâiere.

 

 

 

 

 

    Casa de ajutor reciproc a pensionarilor „Elena Cuza” din Bârlad vă invită miercuri, 6 martie 2013, orele 17, la manifestarea “Femeia în percepția societății și civilizației”, manifestare dedicată zilei de 8 martie (Ziua internațională a femeii ). Tema va fi prezentată de domnul profesor Gruia Novac, în sala “Alexandru Ioan Cuza” din incinta unității. Vă așteptăm cu drag.

 

 

 

 

 

 

Mesajul CARP „Elena Cuza” Bârlad

pentru marșul de protest împotriva exploatării GAZELOR DE ȘIST prin metoda hidraulică, miercuri, 27 februarie 2013

 

    Bine ați venit la marșul de protest împotriva exploatării GAZELOR DE ȘIST prin metoda hidraulică!

    Noi cei de Casa de ajutor reciproc a pensionarilor vă mulțumim! Suntem aici să protestăm împotriva celor care vor să ne contamineze apa, pământul și aerul și pun întreg Bârladul în pericol seismic! Să protestăm cu credință, cu rugăciune, în mod civilizat, dar ferm, împotriva celor care pun în pericol siguranța noastră națională și a urmașilor noștri.

    Chemăm toți cetățenii Bârladului, ai județului Vaslui și ai României – activi și pensionari – la o unitate hotărâtă de luptă împotriva extragerii gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice pe teritoriul țării noastre. Noi credem că în primul rând Dumnezeu ne poate ajuta – mai mult decât oamenii – în acest necaz în care ne aflăm, așa că noi vă chemăm pe toți la rugăciune și pocăință. Trebuie să ne apărăm țara, dar nu în afara legilor lui Dumnezeu, căci dacă vrem ca El să ne asculte, trebuie și noi să ascultăm de El.

    Avem datoria sfântă de a oferi urmașilor noștri România pe care am moștenit-o de la înaintași, noi neavând dreptul de a o lăsa pe mâna unor profitori veniți de aiurea, care nu țin seama de interesul nostru național și de sufletele noastre de creștini cu frica lui Dumnezeu.

    “Nu vă lăsați otrăviți! Să ne apărăm dreptul la viața!”

    CU NOI ESTE DUMNEZEU! și ÎMPREUNĂ VOM ÎNVINGE!

 

 

 

Punctul de vedere (reacţia) al Adunării Generale

cu privire la Scrisoarea deschisă a Grupului de Iniţitivă Civică din Bârlad către

Prim Ministrul României, domnul Victor Ponta

 

   

    “Ne simțim obligați să menționăm că nu putem solidariza cu această scrisoare deschisă, nu pentru datele istorice și informative pe care le conține – pe care le considerăm reale și de acuratețe – ci din cauza manierei în care acestă scrisoare a fost formulată. Duhul în care a fost aceasta scrisă este departe de a fi unul creștinesc, iar maniera în care a fost scrisă o considerăm – ne iertati de expresie – una cam grosolană.

    Repetăm: datele despre metoda fracturarii hidraulice a gazelor de șist, despre neseriozitatea și oportunismul guvernelor precedente sunt reale, o demostrează firul istoric prin care abia trecem. Desigur, atunci când țara și cetățenii ei sunt puși în pericol din cauza intereselor politice și materiale ale unor aleși ai noștri, considerăm și noi la rândul nostru aceasta ca fiind trădare de neam și țară. Observam și noi oportunismul partidelor politice – a tuturor acestora – care este o trăsătura definitorie în timpul campaniilor electorale, știm cu toții despre minciunile și necinstea care caracterizează aceste campanii, dezaprobam cu tristeță toate acestea, dar nu credem că este în interesul nostru să trecem la atacuri personale și amenințări. Trebuie să ne apărăm, dar ar trebui s-o facem totuși creștinește – nu avem voie să relativizăm poruncile și perceptele dumnezeiești, oricine am fi noi. ...detalii

 


 
 

 

Mesajul și Platforma Program ale Adunării Generale a C.A.R.P “Elena Cuza” Bârlad despre exploatarea gazelor de șist pe teritoriul României, care a fost prezentat de către prof. pensionar Gruia Novac, reprezentant al membrilor C.A.R.P. “Elena Cuza” din municipiul Bârlad, având următorul conținut:

 

    “Adunarea Generală a Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor “Elena Cuza” din Bârlad, desfășurată astăzi 23 februarie 2013, se adresează membrilor Caselor de profil din România, implicit tuturor locuitorilor țării, în legătură cu o problemă de strigentă actualitate: extragerea gazelor de șist prin metoda fracționării hidraulice.
    Date fiind rezultatele teoretice și practice ale unei asemenea acțiuni de exploatare, ne exprimăm îngrijorarea față de acțiunea companiei americane Chevron, dar și față de atitudinea îngăduitoare, chiar complice, a oficialităților române.
    Urmările unei asemenea exploatări, unele înregistrate chiar în țara de origine a companiei, au generat un val de măsuri restrictive în țări ale Europei, mai ales că Chevron-ul pare a nu fi interesat de asemenea reacții, mai importante fiind, probabil, beneficiile pe termen lung. Vibrațiile subterane care însoțesc procesul de extracție, deșertificarea, infectarea pânzei freatice și a tuturor resurselor de apă potabilă, bolile periculoase care pot apărea, dar și altele, par a nu-i interesa pe domnii de la Chevron, ba, mai mult, ei ne flutură pe sub ochi niște pretinse avantaje care sunt reale doar în mintea celor naivi și inconștienți.
...detalii


 


 

    Vă informăm că aceste două documente: Punctul de vedere (reacţia) al Adunării Generale cu privire la Scrisoarea deschisă a Grupului de Iniţiativă Civică din Bârlad către Prim Ministrul României, domnul Victor Ponta și Mesajul și Platforma Program ale Adunării Generale a C.A.R.P “Elena Cuza” Bârlad despre exploatarea gazelor de șist pe teritoriul României, au fost propuse și votate cu unanimitate de voturi la Adunarea Generală a C.A.R. a Pensionarilor “Elena Cuza” Bârlad, ținută la data de 23 februarie 2013 la Slănic Moldova.

    Specificăm că Adunarea Generală a fost constituită legal în baza art. 12 alin 2 din Statut, raportat la art 21 alin 1 şi alin 4 din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la Asociaţii şi Fundaţii şi art 2 din Legea 540/2002 – privind Casele de Ajutor Reciproc a Pensionarilor, iar la acesta au participat un număr de 59 de membri delegaţi, reprezentanții legali ai tuturor membrilor asociației bârlădene.

 

  

 
 

 

Cupa "Mărțișorului" la Șah

 

 

 

 

 

Cupa "Mărțișorului" la Cros

 

 

 

 

Cupa "Mărțișorului" la Tenis de masă

 

 

 

 

 

Simpozionul "Personalități ale Unirii Principatelor"

dedicat zilei de "24 ianuarie 1859"

sâmbătă 19 ianuarie 2013, ora 11.00

 

 
 

 


Sus