Piesă de teatru: Steaua fără nume

,,Steaua fără nume” este o comedie romantică savuroasă, pe care actorii  o recreează la fiecare spectacol cu pasiune, cu umor, cu prospețime și inteligență. 

În 1966 piesa a devenit subietul unei coproducții franco-române, foarte bine primită de publicul cinefil, în care rolurile principale sunt interpretate de Marina Vlady și Claude Rich.

Marin Miroiu, un profesor de matematici și cosmografie dintr-un orășel de provincie, descoperă o stea. Acesta cumpără de la București o carte foarte veche și destul de scumpă, un atlas ceresc care îi poate certifica că el este cel care a descoperit steaua și nimeni altul înaintea sa.

În după-amiază cu pricina, profesorul vine la gară să ridice mult așteptata carte! Tot în aceeași seară coboară în gara mică și afumată – fără voia ei – o necunoscuta fără bilet. Profesorul se oferă să o ajute, propunându-i să înnopteze în casa lui până a doua zi – zi de leafă! – când i-ar fi oferit banii necesari pentru a cumpăra un bilet de tren spre București. Necunoscuta accepta și totul capătă dimensiunea poveștilor hollywoodiene: cei doi se îndrăgostesc și petrec o noapte împreună.

A doua zi, un bărbat elegant bate la ușa lui Miroiu. Este Grig, iubitul bogat al Monei… Cerută de nevastă de către Marin, Mona face o alegere care va schimba destinul protagoniștilor noștri.

Vă așteptăm să descoperiți alături de noi deznodământul acestei povești!


Sus