Piesă de teatru: Steaua fără nume

,,Steaua fÄrÄ numeâ este o comedie romanticÄ savuroasÄ, pe care actorii  o recreeazÄ la fiecare spectacol cu pasiune, cu umor, cu prospeÈime Èi inteligenÈÄ. 

Ãn 1966 piesa a devenit subietul unei coproducÈii franco-române, foarte bine primitÄ de publicul cinefil, în care rolurile principale sunt interpretate de Marina Vlady Èi Claude Rich.

Marin Miroiu, un profesor de matematici Èi cosmografie dintr-un orÄÈel de provincie, descoperÄ o stea. Acesta cumpÄrÄ de la BucureÈti o carte foarte veche Èi destul de scumpÄ, un atlas ceresc care îi poate certifica cÄ el este cel care a descoperit steaua Èi nimeni altul înaintea sa.

Ãn dupÄ-amiazÄ cu pricina, profesorul vine la garÄ sÄ ridice mult aÈteptata carte! Tot în aceeaÈi searÄ coboarĠîn gara micÄ Èi afumatÄ â fÄrÄ voia ei â o necunoscuta fÄrÄ bilet. Profesorul se oferÄ sÄ o ajute, propunându-i sĠînnopteze în casa lui pânÄ a doua zi â zi de leafÄ! â când i-ar fi oferit banii necesari pentru a cumpÄra un bilet de tren spre BucureÈti. Necunoscuta accepta Èi totul capÄtÄ dimensiunea poveÈtilor hollywoodiene: cei doi se îndrÄgostesc Èi petrec o noapte împreunÄ.

A doua zi, un bÄrbat elegant bate la uÈa lui Miroiu. Este Grig, iubitul bogat al Monei⦠CerutÄ de nevastÄ de cÄtre Marin, Mona face o alegere care va schimba destinul protagoniÈtilor noÈtri.

VÄ aÈteptÄm sÄ descoperiÈi alÄturi de noi deznodÄmântul acestei poveÈti!


Sus